Gogosi cu nuca
Ingrediente:pt 16 bucati
Pentru aluat:
-450 g faina
-125 g lapte
-1 cub drojdie de bere
-2 oua
-1 galbenus
-2 linguri smantana
-50 g unt
-2 linguri de zahar
-1 pachet zahar vanilat
-1 lingura coaja rasa de lamai
- 0.5-1litru ulei pentru prajit
Pentru glazura:
-1 albus
-200 g zahar pudra
- 1 lingura zeama de lamaie
-1 ceasca cu nuca toccata
Mod de preparare:
1.Se dizolva drojdia de bere si o lingurita de zahar in laptele caldut. Se adauga o lingura de faina ,se amesteca bine si se lasa intr-un loc cald 10 minute.
2.Intre timp se bat ouale cu galbenusul, restul de zahar si zaharul vanilat.Se adauga smantana. Un praf de sare si coaja de lamaie.Se toarna in faina cernuta si se framanta bine cu maiaua crescuta si cu untul inmuiat.Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit intr-un loc cald 30 de minute.
3.Aluatul crescut se framanta din nou si se intinde intr-o foaie subtire de 1-1.5 cm.
4.Se taie rondele folosind o forma speciala sau un pahar potrivit si se mai lasa din nou la dospit 10 minute. Se coc apoi pe rand gogosile in uleiul bine incins, cate 3-4 minute pe fiecare parte, la foc potrivit.Se lasa la scurs pe o hartie absorbanta si se orneaza cu glazura de lamaie si nuca tocata.
5. Pentru glazura , se freaca zaharul pudra cu albusul si zeama de lamaie pana se obtine o crema consistent.
Pofta buna!!!
Post a Comment