Gogosi ineluse cu zahar pudra
Ingrediente: pt 16 bucati
-500 g faina
-100 ml lapte
-1 cub drojdie de bere
-2 linguri zahar
-1 pachet zahar pudra
-100 g unt
-2 oua
-1 lingura coaja rasa de lamaie sau portocala
- 0,5- 1l ulei pentru prajit
Mod de preparare:
1.Intr-o adancitura facuta in faina cernuta se toarna laptele caldut in care s-a dizolvat drojdia de bere si o lingurita de zahar.Se acopera cu putina faina si se lasa sa creasca 5 minute.
2.Se framanta apoi cu ouale batute cu restul de zahar,zahar vanilat si coaja de lamaie ,untul inmuiat si un praf de sare. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit 30 de minute.
3. Aluatul crescut se framanta din nou si se intinde intr-o foaie de 1,5 cm. Se taie in forma de ineluse si se lasa din nou la dospit 10 minute.
4.Se coc in ulei incins, cate 3-4 minute pe fiecare parte ,la foc potrivit.Se lasa la scurs si se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!!
Post a Comment