Header Ads

Gogosi insiropate


Ingrediente
-pentru gogosi
300 f faina
400 g iaurt
2 oua
1 lingurita amoniac
1 praf de sare
-pentru sirop
150 ml apa
200 g zahar tos
zeama de lamaine,esenta de portocal, apa de trandafiri
Mod de preparare
1. Intr-un vas, adaugam faina in mijlocul careia facem o adancitura si punem iaurtul, cele doua oua, sare si amoniacul dizolvat in putin lapte cald. 
2. Incepem sa amestecam din interior catre exterior cu ajutorul unei linguri ,incorporand faina de pe margine.
3. Aluatul rezultat trebuie sa fie moale astfel incat sa poata fii luat cu lingura.
4. Gogosile se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins.
4. Dupa ce s-au rumentit se scot pe servetele absorbante pentru a elimina surplusul de ulei.
5. Pentru sirop: Se fierbe apa impreuna cu zaharul si la final se adauga 2 lingurite zeama de lamaie, 1 lingurita esenta de portocal si 1 lingurita apa de trandafiri.
6. Se trec gogosile prin acest sirop si se pot servi.

Pofta buna!

Niciun comentariu