Gogosi insiropate
Ingrediente
-pentru gogosi
300 f faina
400 g iaurt
2 oua
1 lingurita
amoniac
1 praf de
sare
-pentru sirop
150 ml apa
200 g zahar
tos
zeama de
lamaine,esenta de portocal, apa de trandafiri
Mod de preparare
1. Intr-un
vas, adaugam faina in mijlocul careia facem o adancitura si punem iaurtul, cele
doua oua, sare si amoniacul dizolvat in putin lapte cald.
3. Aluatul
rezultat trebuie sa fie moale astfel incat sa poata fii luat cu lingura.
4. Gogosile
se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins.
4. Dupa ce
s-au rumentit se scot pe servetele absorbante pentru a elimina surplusul de
ulei.
5. Pentru
sirop: Se fierbe apa impreuna cu zaharul si la final se adauga 2 lingurite
zeama de lamaie, 1 lingurita esenta de portocal si 1 lingurita apa de
trandafiri.
6. Se trec
gogosile prin acest sirop si se pot servi.
Pofta buna!
Post a Comment