Gogosi pufoase
Ingrediente
550 g faina
3 galbenusuri
500 ml lapte
1 lingura unt
drojdie (proaspata) cat o nuca
sare
2 linguri zahar
coaja de lamaie
1 pliculet zahar vanilat
Ulei pentru prajit
Mod de
preparare
1.Intr-un vas
adanc dizolvam drojdia, sare, untul si zaharul in lapte caldut.
2. Adaugam pe rand ganbenusurile, zaharul vanilat, coaja
de lamaie si amestecam.
3. Faina o
punem treptat si framantam pana obtinem un aluat moale si elastic.
4. Lasam sa creasca 30-45 de minute.
5. Dupa ce a crescut, tapetam masa de lucru cu faina
si intindem o foaia potrivit de groasa. Taiem cu paharul si mai lasam sa creasca
inca 10-15 minute.
6. Prajim gogosile intr-o tigaie, in ulei bine
incins.
Pofta buna!
Post a Comment