Header Ads

Gogosi pufoase


Ingrediente
 550 g faina
3 galbenusuri
500 ml lapte
1 lingura unt
drojdie (proaspata) cat o nuca
sare
2 linguri zahar
coaja de lamaie
1 pliculet zahar vanilat
Ulei pentru prajit
Mod de preparare
1.Intr-un vas  adanc dizolvam drojdia, sare, untul si zaharul in lapte caldut.

2. Adaugam pe rand ganbenusurile, zaharul vanilat, coaja de lamaie si amestecam.
3.  Faina o punem treptat si framantam pana obtinem un aluat moale si elastic.
4. Lasam sa creasca 30-45 de minute.
5. Dupa ce a crescut, tapetam masa de lucru cu faina si intindem o foaia potrivit de groasa. Taiem cu paharul si mai lasam sa creasca inca 10-15 minute.
6. Prajim gogosile intr-o tigaie, in ulei bine incins.
Pofta buna!


Niciun comentariu